Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius bashkë me tavën ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Ndani të bardhat e vezëve nga të verdhat.
Rrihni mirë të bardhat me një mikser elektrik. Shtoni kremin e tartarit dhe ekstraktin e vaniljes.
I përzieni sërish për 1 minutë duke i shtuar gradualisht sheqerin dhe kripën.
Marenga duhet të jetë rritur në volum dhe të jetë statike (bëni provën duke e kthyer përmbys).
Masën e krijuar e transferoni në një qese kuzhine.
Filloni e formoni me radhë biskotat sipas formës që dëshironi.
I vendosni tek tava me pak diferencë nga njëra tjetra.
I fusni në furrë të piqen për 1 orë duke i kontrolluar herë pas herë.
Pasi të jenë gati, i nxirrni marengat dhe i lini të pushojnë 1 orë.
Pas kësaj mund t’i shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment