Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Jo të gjithë kanë mundësi për të siguruar makinerinë e akullores, prandaj Neps ju sugjeron sot një recetë të thjeshtë në kushtet e shtëpisë, por që do ju duket sikur e keni blerë akulloren!
Qëroni bananen, e prisni në feta dhe më pas i lini në frigorifer, në ngrirje për 30 minuta.
Në një blender kombinoni bananet, çokollatën, vaniljen dhe qumështin.
Trazojeni mirë për disa sekonda dhe masën e kaloni në një tas.
Tani e fusni në frigorifer për dy orë dhe më pas e shërbeni nëpër gota. Akullorja është gati për t'u shijuar!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment