Në ditët e sotme është bërë gjithnjë e më shumë e vështirë për të dalluar ushqimet e freskëta dhe që i’a vlen vërtet t’i blini.
Një prej tyre është edhe rasti i karkalecave. Ato kanë një çmim relativisht të lartë për kilogramë, prandaj është e rëndësishme të dini se çfarë po blini realisht.
Si t’i dalloni karkalecat e freskët?
Nëse dëshironi të blini karkaleca të freskët, zgjidhni ato që i kanë kokat. Karkalecat zakonisht ngrihen dhe transportohen pa koka sepse kokat e karkalecave përmbajnë shumë yndyrna të cilat mund të prishin cilësinë e karkalecave kur ruhen për një kohë të gjatë.
Karakteristika të tjera të karkalecit të mirë, përfshijnë erën e freskët të tij, sytë dhe këmbët e forta./neps.al
Gjatë periudhës së shtatzanisë, të gjitha bëhemi shumë më të ndërgjegjshme për mënyrën tonë të të ushqyerit, se çfarë duhet të hamë e çfarë jo. Megjithatë, jo gjithmonë është e lehtë t’i kategorizosh ushqimet dhe pijet në çfarë DUHET...
Për të evituar infenksionet në veshka është ideale të konsumoni ushqime të shëndetshme që sigurojnë një larmi vitaminash, mineralesh dhe antioksidantësh që sigurojnë pastrimin e veshkave por që kanë sasi të vogla kaliumi dhe fosfori. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë mund të...
Pushimet e verës për prindërit e rinj, të cilët kanë një bebe të porsalindur janë një sfidë jo pak e rëndësishme. Shpesh përballë kësaj situate ata përballen me pyetjen nëse duhet të bëjnë pushime në bregdet apo jo. Gjithmonë...
Lini një koment