Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Bonbone me ngjyra për disa biskota që na kishin munguar!
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Në një tas rrihni gjalpin me sheqerin derisa të bëhen kremoze.
Shtoni vaniljen, vezët dhe vazhdoni t’i rrihni.
Shtoni gradualisht miellin, kripën dhe pluhurin pjekës.
I përzieni derisa të keni një masë kompakte.
Tani shtoni copëzat e çokollatës dhe ato të bonboneve. I përzieni të gjitha bashkë me një spatul.
Me ndihmën e një luge krijoni 12 toptha të vegjël dhe i vendosni njëra pas tjetrës në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
I vendosni sipës secilës copëzat e çokollatës së mbetur dhe bonbonet me ngjyrë.
I fusni në furrë për 12 minuta. Mos i mbi-piqni, ndryshe do përfundoni me biskota të forta.
Pasi të jenë bërë gati, i nxirrni nga furra dhe i lini të ftohen për 10 minuta. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment