Darka/ RECETA

Shumë ngjyra dhe shije. Kjo është supa verore që nuk duhet ta lini pa provuar!

Supa verore

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Ingredientët

  • 300 gram gjoks pule
  • 70 gram bizele
  • 2 speca jeshil
  • 1 kokërr qepë
  • 2 karota
  • 2 patate
  • 2 kungulleshka
  • 1 litër lëng pule
  • 4 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë çaji miell
  • Kripë, majdanoz

Udhëzimet

1

Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.

2

Pasi të bjerë volumi i tyre, shtoni mishin e pulës të prerë në copa sa më të vogla.

3

Pas 5 minutash shtoni perimet e lara dhe të prera në kubik të vegjël. I përzieni mirë dhe shtoni miellin.

4

Shtoni lëngun e pulës, kripën dhe e lini supën të ziejë për rreth 25 minuta.

5

Nga fundi fikeni zjarrin dhe i shtoni supës majdanozin dhe lëngun e limonit. Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!

6

Mos harroni se nëse e doni supën kremoze, mund t'i kaloni sipër blenderin, pasi të keni fikur zjarrin.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply