Shumë ngjyra dhe shije. Kjo është supa verore që nuk duhet ta lini pa provuar!
300 gram gjoks pule
70 gram bizele
2 speca jeshil
1 kokërr qepë
2 karota
2 patate
2 kungulleshka
1 litër lëng pule
4 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë çaji miell
Kripë, majdanoz
1.Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
2.Pasi të bjerë volumi i tyre, shtoni mishin e pulës të prerë në copa sa më të vogla.
3.Pas 5 minutash shtoni perimet e lara dhe të prera në kubik të vegjël. I përzieni mirë dhe shtoni miellin.
4.Shtoni lëngun e pulës, kripën dhe e lini supën të ziejë për rreth 25 minuta.
5.Nga fundi fikeni zjarrin dhe i shtoni supës majdanozin dhe lëngun e limonit. Shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
6.Mos harroni se nëse e doni supën kremoze, mund t’i kaloni sipër blenderin, pasi të keni fikur zjarrin.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment