Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Qëroni bananet, pritini në feta dhe vendosini në një tas.
Transferojini në format e akullit, vendosini në ngrirje dhe lërini për të paktën 6 orë.
Kur të jeni gati për të përgatitur akulloren, hiqini bananet nga ngrirja dhe lërini në temperaturën e ambientit për 5 minuta.
Vendosini copat e bananes në një blender, shtoni lëngun e limonit dhe punojini për një ose dy minuta derisa të merrni një masë kremoze e homogjene.
Shërbejeni akulloren nëpër gota, sipër i shtoni arrat dhe nektarinën e prerë në feta-feta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment