Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në fillim ndajmë mishin e pulës në pjesë të vogla. E kriposim mirë dhe në disa shkopinj vendosim një copë pulë, një fetë qepë e kështu me radhë.
Në një enë shtojmë piperin, hurdhrën e grirë, xhenxhefilin, qepën e mbetur, uthullën dhe i trazojmë mirë. Marim me ngadalë çdo shkop dhe e kalojmë tek kjo përzierje.
I vendosim për t'i skuqur në një tigan me vaj ulliri. Sipër u hedhim salcën e sojes.
Kështu veprojmë për të gjitha. Në fund shijojini
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment