Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Lani patëllxhanët dhe i prisni në feta-feta. I lini për 10 minuta mënjanë në një tas me ujë.
Në një enë bashkoni mishin e grirë, vajin e ullirit, kripën, piperin e zi dhe të kuq.
E punoni mirë me dorë dhe formoni disa toptha të vegjël për qoftet.
Merrni shkopinjtë dhe filloni e ngulni dy feta patëllxhanë, 1 qofte e në fund dy feta patëllxhanë.
Kështu veproni për secilën.
Merrni një tavë. Vendosni në të domatet e prera feta-feta, specat dhe hudhrat.
Vendosni shishqebapët njëra pas tjetrës. Në fund i shtoni sipër purenë e domateve, pak borzilok dhe vaj ulliri.
E fusni tavën në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment