Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Gjithnjë në kërkim të shijeve të reja, të servirura me plot finesë!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tavë vendosni një letër kuzhine dhe e spërkasni sipër me pak vaj luledielli.
Në një enë të madhe do të përzieni gjalpin, sheqerin kaf dhe sheqerin për gati 3 minuta.
Shtoni ekstraktin e vaniljes, kripën, vezët duke i përzierë vazhdimisht.
Shtoni pluhurin pjekës, miellin, copëzat e çokollatës dhe vazhdoni t’i trazoni me një mikser elektrik edhe për dy minuta të tjera.
Tani kalojeni masën tek tava duke e niveluar mirë me ndihmën e një spatule kuzhine.
E fusni në furrë të piqet për 30 minuta.
Pasi të jetë pjekur, prisni derisa biskota “e madhe” të ftohet disi.
Merrni një thikë të mirë dhe e prisni më pas në shirita të gjatë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment