Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Sugjerojmë:
Pjatë tipike e qytetit të Tiranës. Kushdo mund ta përgatisë me këtë recetë të Nepsit!
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepët e grira imët. Pasi janë zverdhur shtoni mishin e prerë në kubikë të vegjël. I lini të skuqen për disa minuta.
Shtoni uthullën dhe përziejeni derisa mishi ta thithë plotësisht.
Shtoni domatet e grira në rende, kripën, piperin, specin djegës dhe hudhrën.
I trazoni dhe shtoni gjizën së bashku me një gotë ujë.
I lini në zjarr derisa domatja të shkrijë plotësisht.
E heqim nga zjarri dhe nisim mbushjen e tavave të baltës. Tavat i vendosim në furrën e paranxehur dhe i lëmë të piqen maksimumi 25 minuta.
Tava e dheut serviret e ngrohtë, e sapo dalë nga furra. Ju bëftë mirë!
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment