Antipastë e shijshme me prezantim të këndshëm dhe të gjallë, këto sfera prej djathi të freskët e proshute të dekoruara me perime të gjalla janë ideale për t’u servirur në tryezë dhe për të startuar një drekë feste. Janë të shpejta e të thjeshta për t’u përgatitur, nuk kanë nevojë të gatuhen dhe kanë një shije delikate.
Përbërësit:
20 gr djathë grana
100 gr rikota
100 gr proshutë e pjekur
1 karotë
Piper
Kripë
Vaj ulliri
4 gjethe borzilok
Disa rrepa për dekor
Përgatitja:
Përgatisni sferat. Në një enë të thellë shtoni proshutën, rikotën, djathin grana të grirë, gjethet e copëtuara të borzilokut të gjitha të grira në mikser, shtoni pak piper dhe kur të keni përftuar një përbërje të butë e homogjene, formoni toptha me duar dhe vendosini mbi një pjatë servirjeje.
Qëroni karotën, rrepat, lajini mirë dhe pritini në shirita të hollë në mënyrë që dekori të jetë i këndshëm.
Servirini sferat me perimet e prera dhe pak vaj ulliri, kripë e piper.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Lini një koment