Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Semifredoja e shpejtë me limon është ëmbëlsira perfekte për periudhën kur nis të bëhet vapë, si një digestiv i mirë në fund të vakteve dhe e përshtatshme edhe për ata që janë në dietë dhe duan të bëjnë një thyerje të vogël të rregullave.
Thyeni vezët dhe ndani të bardhat nga të verdhat. Të verdhat rrihini bashkë me lëkurën e grirë të një limoni dhe 50 gram sheqer. Ndërkohë shkrini xhelatinën (të cilën paraprakisht e keni lënë në ujë dhe e keni shtrydhur) në gjysmë dl pana të ngrohtë.
Bashkojini masës së të verdhave të rrahura edhe 200 gram ricotta, lëngun e 1 limoni dhe përbërjen me xhelatinë e pana. Shtoni pastaj pjesën e mbetur të panës së rrahur dhe në fund, dy të bardhat e rrahura marengë me pak kripë dhe 50 gram sheqer.
Vendosni përbërjen në një enë drejtkëndore me masë 1l të cilën e keni veshur me qese kuzhine më parë. Lëreni në frigorifer për 8 orë. Më pas servireni në formë kubi me lëkura limoni të sheqerosura dhe gjethe mesteje të freskët.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment