Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Edhe të ëmbla, edhe të kripura, edhe pikante. Kjo recetë e Nepsit në fakt do ju bëjë të harroni që po hani thjesht kofsha pule. Zbulo më poshtë përse...
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tas të vogël përzieni të gjithë përbërësit për salcën. E lini mënjanë.
Marinoni kofshat e pulës me kripë, piper dhe i fusni në furrë për 35 minuta, derisa të shikoni që lëkura e tyre është kafe e artë dhe krokante.
Nga fundi i nxirrni nga furra dhe i shtoni sipër salcën që përgatitët.
E lini edhe për 5-6 minuta të tjerë në furrë.
Shërbejeni të ngrohta duke i shtuar sipër farat e susamit dhe qepën e njomë. Ju bëftë mirë.
Shënim: Salca nuk duhet të prekë pulën e papjekur!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment