Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh do shtoni gjithë përbërësit për marinimin e mishit të pulës.
I përzieni mirë derisa të krijohet një lloj salce.
Mishin e pulës e prisni në kubik si për shishqebap.
I fusni tek ena dhe i përzieni me dorë në mënyrë që të marinohen mirë.
Tasin e mbuloni me një qese kuzhine dhe e lini në frigorifer për 3-4 orë.
Merrni shkopinjtë dhe filloni e ngulni mishin e pulës.
Nëse doni mes tyre mund të shtoni edhe perimet tuaja të preferuara.
Më pas i vendosni të piqen në një skarë elektrike për 3-4 minuta nga secila anë.
Shijojini të ngrohta!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment