Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim rrihni sheqerin me vezët. Shtoni sodën, miellin, arrat, mjaltin, gjalpin dhe përziejini pak.
Lyeni tavën me pak gjalpë dhe ngrohni furrën në 170 gradë.
Shtroni masën në tavë dhe lyejeni me të verdhën e vezës nga sipër.
Piqeni për 45 minuta me 170 gradë. Pasi të jetë gati e nxirrni nga furra dhe e prisni në copa (sipas modelit të bakllavasë).
Për përgatitjen e shërbetit zieni ujin me sheqerin, karafilin dhe lëkurën e limonit për 30 minuta.
Hiqni lëkurën e limonit dhe lëreni të ftohet.
E lini shërbetin të ftohet pak dhe më pas ia shtoni shëndetlies e cila gjithashtu duhet të jetë ftohur pak.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment