Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Bashkoni në mikser të gjithë përbërësit e marinimit dhe grijini sa të lidhen mirë.
Hidheni këtë masë në një enë të gjerë e të thellë dhe vendosni filetot e sardeleve në të. Përziejini mirë disa herë dhe lërini në këtë përzierje 15 min.
Lyeni një tavë me pak vaj ulliri.
Shtroni filetot e sardeleve ngjitur me njëra tjetrën ( me pjesën e brendshme sipër).
Vendosni mbi to fetat e domateve dhe qepëve.
Sipër vendosni pjesën tjetër të sardeleve( me pjesën e jashtme sipër).
Hidhini sipër pjesën tjetër të marinimit që ka ngelur në tas.
Piqeni në furrë të paranxehur në 180 ° C për rreth 40 min.
Shërbejini menjëherë
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment