Sugjerojmë:

Sanduiç me proshutë të tymosur, kotoletë dhe lakër

4 kotoleta pule
1 1/2 lugë vaj ulliri
Kripë
Piper
4 feta proshutë të zezë
8 feta mocarela e tymosur
1 bagetë (bukë)
3 lugë gjelle gjalpi i pakripur
3 lugë mustardë
1 grusht lakra ose rukola

1.Ngroheni skarën.

2.Rreshtoni një fletë pjekje me fletë metalike dhe në mënyrë të barabartë hapni mishin e pulës në qendër.

3.Lyejini kotoletat me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe marinojeni me kripë dhe piper.

4.Piqini duke rrotulluar fletën e pjekjes sipas nevojës në mënyrë që të gatuhen në mënyrë të barabartë, 2 deri në 3 minuta.

5.Hiqeni fletën e pjekjes nga furra dhe hidhni mbi çdo kotoletë 1 proshutë dhe 2 feta mocarele.

6.Piqini derisa djathi të shkrihet, 1 deri në 2 minuta.

7.Marinojini me kripë dhe vaj ulliri.

8.Ndërkohë priteni bagetën në 4 pjesë të barabarta, pastaj ndajeni në mes.

9.Lyeni gjysmën e poshtme me gjalpë dhe gjysmën e sipërme me mustardë.

10.Hidhni lakërishtën me gjysmën e 1/2 lugë gjelle vaj ulliri dhe shtoni kripë dhe piper.

11.Shtoni kotoletën me proshutë dhe mocarela në mes.

12.Sanduiçi juaj është gati, ju bëftë mirë!

Lini një koment