Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni skarën.
2.Rreshtoni një fletë pjekje me fletë metalike dhe në mënyrë të barabartë hapni mishin e pulës në qendër.
3.Lyejini kotoletat me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe marinojeni me kripë dhe piper.
4.Piqini duke rrotulluar fletën e pjekjes sipas nevojës në mënyrë që të gatuhen në mënyrë të barabartë, 2 deri në 3 minuta.
5.Hiqeni fletën e pjekjes nga furra dhe hidhni mbi çdo kotoletë 1 proshutë dhe 2 feta mocarele.
6.Piqini derisa djathi të shkrihet, 1 deri në 2 minuta.
7.Marinojini me kripë dhe vaj ulliri.
8.Ndërkohë priteni bagetën në 4 pjesë të barabarta, pastaj ndajeni në mes.
9.Lyeni gjysmën e poshtme me gjalpë dhe gjysmën e sipërme me mustardë.
10.Hidhni lakërishtën me gjysmën e 1/2 lugë gjelle vaj ulliri dhe shtoni kripë dhe piper.
11.Shtoni kotoletën me proshutë dhe mocarela në mes.
12.Sanduiçi juaj është gati, ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment