Sugjerojmë:

Sanduiç me gjizë, kungull dhe speca

Ingredientët

  • 1 filxhan gjizë
  • 3 lugë çaji djathë i grirë
  • 2 lugë çaji qepë të njoma
  • 1/2 lugë çaji limon
  • 1 1/2 lugë çaji vaj ulliri
  • 1 spec i kuq
  • 1 spec i verdhë
  • 1 kungull i njomë
  • 1 kungull i verdhë
  • 1/2 lugë kripë
  • 1/2 lugë çaji piper i zi
  • 2 vezë të mëdha
  • 4 feta bukë
  • 1 1/2 filxhan rukola

Udhëzimet

1

Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin.

2

Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.

3

Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.

4

Shtoni kunguj dhe qepët dhe skuqini 3 minuta.

5

Shtoni kripë dhe piper.

6

Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t'i mbuluar ato.

7

Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare.

8

Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta.

9

Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin.

10

Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme.

11

Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë.

12

Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.

13

Sipër shtoni dhe 1/2 vezë.

14

Marinoni me kripë dhe piper për shije.

15

Sherbejini!

Lini një koment