Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin.
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.
Shtoni kunguj dhe qepët dhe skuqini 3 minuta.
Shtoni kripë dhe piper.
Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t'i mbuluar ato.
Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta.
Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin.
Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme.
Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë.
Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.
Sipër shtoni dhe 1/2 vezë.
Marinoni me kripë dhe piper për shije.
Sherbejini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment