Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin.
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.
Shtoni kunguj dhe qepët dhe skuqini 3 minuta.
Shtoni kripë dhe piper.
Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t'i mbuluar ato.
Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta.
Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin.
Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme.
Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë.
Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.
Sipër shtoni dhe 1/2 vezë.
Marinoni me kripë dhe piper për shije.
Sherbejini!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment