Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Ngroheni furrën në 175 °C.
2.Hidhni qepë, salcë soje, pluhur hudhër dhe 1 lugë gjelle vaj në një tigan.
3.Shtoni kripë dhe lërini të piqen derisa qepa të skuqet rreth skajeve dhe të jetë shumë e butë, 25–35 minuta. Lëreni të ftohet 5 minuta.
4.Ndërkohë, hidhni erëzat tek salca.
5.Shkrini gjalpin në një tigan të vogël jo-ngjitës në nxehtësi mesatare.
6.Shtoni vezët me pak kripë. Gatuajini, duke i trazuar derisa vezët të vendosen në palosje kremoze, 1-2 minuta.
7.Përhapni salcën në anët e prera të kifleve.
8.Transferoni gjysmat e poshtme në një fletë pjekjeje të pjekur.
9.Vendosni sipër vezët, pastaj vendosni djathin sipër. Piqni gjysmat e poshtme derisa djathi të shkrihet, rreth 5 minuta.
10.Sipër hidhni qepë dhe mbylleni sanduiçin.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento