Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350 gradë.
Vini një fletë të madhe pjekje në furrë dhe lyejeni me llak gatimi.
Në qendër vendosini feta limoni në një shtresë të barabartë.
Marinoni të dy anët e salmonit me kripë dhe piper dhe vendosni në sipër fetave të limonit.
Në një tas të vogël hidhni bashkë gjalpë, mjaltë, hudhër, trumzë dhe rigon.
Hidhini mbi salmon pastaj mbulojeni me fletën metalike salmonin.
Piqeni derisa salmoni të gatuhet, rreth 25 minuta.
Garnizojeni me majdanoz para se të shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment