Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350 gradë.
Vini një fletë të madhe pjekje në furrë dhe lyejeni me llak gatimi.
Në qendër vendosini feta limoni në një shtresë të barabartë.
Marinoni të dy anët e salmonit me kripë dhe piper dhe vendosni në sipër fetave të limonit.
Në një tas të vogël hidhni bashkë gjalpë, mjaltë, hudhër, trumzë dhe rigon.
Hidhini mbi salmon pastaj mbulojeni me fletën metalike salmonin.
Piqeni derisa salmoni të gatuhet, rreth 25 minuta.
Garnizojeni me majdanoz para se të shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment