Sugjerojmë:

Salmon i pjekur me gjalpë, hudhër dhe limon

Ingredientët

  • 1 fileto të madhe salmoni
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 2 limonë në feta
  • 6 lugë çaji gjalpë, i shkrirë
  • 2 lugë çaji mjaltë
  • 3 karafil hudher, e grirë
  • 1 lugë çaji gjethet trumze
  • 1 lugë çaji rigon
  • Majdanoz i freskët, për garniturë

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 350 gradë.

2

Vini një fletë të madhe pjekje në furrë dhe lyejeni me llak gatimi.

3

Në qendër vendosini feta limoni në një shtresë të barabartë.

4

Marinoni të dy anët e salmonit me kripë dhe piper dhe vendosni në sipër fetave të limonit.

5

Në një tas të vogël hidhni bashkë gjalpë, mjaltë, hudhër, trumzë dhe rigon.

6

Hidhini mbi salmon pastaj mbulojeni me fletën metalike salmonin.

7

Piqeni derisa salmoni të gatuhet, rreth 25 minuta.

8

Garnizojeni me majdanoz para se të shërbeni.

Lini një koment