Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën paraprakisht në 220 gradë.
Vendosni në furrë një letër pjekje.
Ndërkohë në një tas të madh, hidhni bishtajat, vaj ulliri, kripë dhe piper.
Hidhini në një tenxhere dhe piqni 10 minuta.
Në tas, përzieni së bashku kosin, erëzat dhe lëkurën e limonit të grirë.
Përhapni 4 filetot e salmonit dhe hidhni sipër bajamet.
Në tavë hdhni bishtajat e ziera në një anë dhe salmonin nga ana tjetër.
Piqini për 12 minuta ose derisa salmoni të jetë gatuar dhe bishtajat të jenë zbutur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment