Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kombinojeni dhe përzieni të gjithë përbërësit e salcës në një tas dhe lereni menjane.
Shtoni ujë në tenxhere me presion.
Vendosni filetot e salmonit në tenxheren me avull brenda.
Shtoni brenda kripë e piper sipas shijes tuaj.
Mbulojeni dhe bllokoni kapakun.
Përzgjidhni regjimin e avullit dhe rregulloni kohën e gatimit në 5 minuta në presion të lartë.
Kur mbytet gatimi me presion, përdorni dorezhin e lirimit të shpejtë për të liruar presionin me avull dhe për të ndaluar gatimin.
Hapni kapakun dhe transferoni salmonin në një pjatë shërbyese.
Ngroheni me salcën pikante dhe shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment