Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Marinoni salmonin me kripë dhe piper.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, hidhni vajin të nxehet.
Shtoni salmonin dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë të artë, 6 minuta.
Hiqeni salmonin nga tigani dhe transferojeni në një pjatë.
Ulni nxehtësinë dhe shkrini gjalpin.
Shtoni hudhër dhe gatuajeni 30 sekonda, pastaj përzjeni miellin dhe gatuajeni 30 sekonda më shumë.
Shtoni kremin dhe lereni të ziejë deri sa të trashet pak, 2 deri në 4 minuta.
Shtoni lëng limoni dhe kopër.
Shtoni kripë dhe piper pastaj kthehejeni salmonin në tigan dhe lereni të ziejë në salcë për 1 minutë.
Garnizojeni me piper piper të kuq para se ta shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment