Salmon i gatuar me hudhër, limon dhe krem

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 4 copa fileto salmoni
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 lugë vaj ulliri
  • 1 lugë çaji gjalpë
  • 3 karafil hudher
  • 1 lugë çaji miell
  • 1 1/4 filxhan krem
  • Lëng dhe tul nga 1 limon
  • 2 lugë çaji kopër copëtuar
  • Piper i kuq

Udhëzimet

1

Marinoni salmonin me kripë dhe piper.

2

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, hidhni vajin të nxehet.

3

Shtoni salmonin dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë të artë, 6 minuta.

4

Hiqeni salmonin nga tigani dhe transferojeni në një pjatë.

5

Ulni nxehtësinë dhe shkrini gjalpin.

6

Shtoni hudhër dhe gatuajeni 30 sekonda, pastaj përzjeni miellin dhe gatuajeni 30 sekonda më shumë.

7

Shtoni kremin dhe lereni të ziejë deri sa të trashet pak, 2 deri në 4 minuta.

8

Shtoni lëng limoni dhe kopër.

9

Shtoni kripë dhe piper pastaj kthehejeni salmonin në tigan dhe lereni të ziejë në salcë për 1 minutë.

10

Garnizojeni me piper piper të kuq para se ta shërbeni.

Lini një koment