Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo sallatë vjeshte me dardha është kaq e shijshme dhe joshëse. Ka një përzierje të gjetheve jeshile, dardhës, boronicave dhe pak djathë në krye. Shënim: Në vend të boronicave mund të përdorni edhe manaferra.
Bashkoni të gjithë përbërësit e salcës në një enë dhe i trazoni mirë.
Prisni qepët dhe dardhat në shirita të hollë.
Lani mirë sallatën jeshile dhe rukolën.Në pjatën e sallatës vendosni ato të parat.
Tani shtoni dardhat, qepën, boronicat dhe djathin.
Në fund i shtoni salcën, e përzieni sallatën dhe koha për ta shijuar erdhi!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment