Sugjerojmë:

Sallatë verore me mish pule, pjeshkë dhe bishtaja

Ingredientët

  • 1 pjeshkë të verdhë
  • 1 qese bishtaja
  • 1 kuti domate me qershi
  • 1 copë gjoks pule
  • 1 pako bajame të pjekura
  • 1 qese sallatë të përzier
  • 1 kuti djathë fetta
  • Vaj ulliri
  • 1 filxhan miell
  • 1 lugë çaji uthull balsamike
  • 1 lugë çaji mjaltë

Udhëzimet

1

Priteni pjeshkën në feta të holla.

2

Pritni bishtajat në copa dhe domatet qershi në gjysmë.

3

Vendoseni gjoksin e pulës në një qese plastike dhe marinojeni me një çekiç mishi.

4

Në një tas të madh, kombinoni miellin me kripë dhe piper.

5

Në një tigan të madh, ngrohni vaj ulliri mbi një nxehtësi mesatare.

6

Pasi të nxehet, shtoni fetat e pjeshkës dhe gatuajini për 3-5 minuta në çdo anë dhe transferojini në një pjatë.

7

Shtoni pulën në miell dhe lyejeni nga të dyja anët.

8

Kthejeni tiganin në nxehtësi mesatare me vaj ulliri.

9

Pasi të nxehet, shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni për 3-4 minuta në çdo anë ose deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.

10

Transferimi në një pjatë për të pushuar.

11

Kthejeni tiganin në një nxehtësi të mesme me pak vaj ulliri.

12

Shtoni bishtajat dhe bajamet dhe gatuajini për 3 minuta ose derisa të zbutën dhe lerini menjane.

13

Ndërsa bishtajat po gatuhen, kombinoni uthull balsamike, mjaltë dhe vaj ulliri në një tas të madh me një majë kripë dhe piper.

14

Shtoni në sallatë domatet qershi, bishtajat, bajamet, 1/2 pjeshkë dhe përziejeni.

15

Shtoni fetat e mishit të pulës dhe sherbejeni.

Lini një koment