Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Priteni pjeshkën në feta të holla.
Pritni bishtajat në copa dhe domatet qershi në gjysmë.
Vendoseni gjoksin e pulës në një qese plastike dhe marinojeni me një çekiç mishi.
Në një tas të madh, kombinoni miellin me kripë dhe piper.
Në një tigan të madh, ngrohni vaj ulliri mbi një nxehtësi mesatare.
Pasi të nxehet, shtoni fetat e pjeshkës dhe gatuajini për 3-5 minuta në çdo anë dhe transferojini në një pjatë.
Shtoni pulën në miell dhe lyejeni nga të dyja anët.
Kthejeni tiganin në nxehtësi mesatare me vaj ulliri.
Pasi të nxehet, shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni për 3-4 minuta në çdo anë ose deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Transferimi në një pjatë për të pushuar.
Kthejeni tiganin në një nxehtësi të mesme me pak vaj ulliri.
Shtoni bishtajat dhe bajamet dhe gatuajini për 3 minuta ose derisa të zbutën dhe lerini menjane.
Ndërsa bishtajat po gatuhen, kombinoni uthull balsamike, mjaltë dhe vaj ulliri në një tas të madh me një majë kripë dhe piper.
Shtoni në sallatë domatet qershi, bishtajat, bajamet, 1/2 pjeshkë dhe përziejeni.
Shtoni fetat e mishit të pulës dhe sherbejeni.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment