Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Vendosni kuskusin e zier në një tas dhe përzieni mirë me një pirun.
2.Mbulojeni me një pjatë dhe lëreni 4 minuta.
3.Ndërkohë, bashkojini të gjithë përbërësit e salcës në një tas dhe përzijieni mirë.
4.Hidhni pak nga salca e përgatitur tek kuskusi dhe hidheni në një pjatë të madhe shërbyese.
5.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në një tigan të madh dhe skuqni kungullin e prerë në feta mbi një nxehtësi të lartë për 2-3 minuta derisa të marrë ngjyrë kafe të errët.
6.Tani vendosni domatet e prera në tigan dhe gatuajini edhe për dy minuta të tjera.
7.Hidhni domatet dhe kungujt sipër kuskusit.
8.Në një tigan me pak vaj hidhni halloumi dhe skuqeni për 2-3 minuta deri sa të bëhen ngjyrë kafe.
9.Hidheni tek kuskusi dhe sipër hidhni sërish salcën e mbetur.
10.Shërbejeni sa më shpejt të jetë e mundur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment