Sugjerojmë:

Sallatë verore me kuskus dhe djathë halloumi

1.Vendosni kuskusin e zier në një tas dhe përzieni mirë me një pirun.

2.Mbulojeni me një pjatë dhe lëreni 4 minuta.

3.Ndërkohë, bashkojini të gjithë përbërësit e salcës në një tas dhe përzijieni mirë.

4.Hidhni pak nga salca e përgatitur tek kuskusi dhe hidheni në një pjatë të madhe shërbyese.

5.Nxehni 1 lugë gjelle vaj në një tigan të madh dhe skuqni kungullin e prerë në feta mbi një nxehtësi të lartë për 2-3 minuta derisa të marrë ngjyrë kafe të errët.

6.Tani vendosni domatet e prera në tigan dhe gatuajini edhe për dy minuta të tjera.

7.Hidhni domatet dhe kungujt sipër kuskusit.

8.Në një tigan me pak vaj hidhni halloumi dhe skuqeni për 2-3 minuta deri sa të bëhen ngjyrë kafe.

9.Hidheni tek kuskusi dhe sipër hidhni sërish salcën e mbetur.

10.Shërbejeni sa më shpejt të jetë e mundur.

Lini një koment