Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni një tigan ose skarë në nxehtësi mesatare.
Kombinoni majonezën, gjethet e selinosë, 2 lugë majdanoz, 1 lugë gjelle ujë, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper në një tas të madh.
Grini 1 lime dhe shtrydhini lëngun sipër salcës.
Hidhni karkalecat me vajin e perimeve, 1/4 lugë çaji kripë dhe piper në një tas.
Rregulloni karkalecat në skarë dhe gatuajini deri sa të bëhen rozë, rreth 2 minuta për sëcilën anë.
Transferojini në tasin me salcën e përgatitur dhe shtrydhni lëngun e mbetur nga 1/2 lime.
Shtoni selinon, avokadon, përzierjen e sallatës dhe rrepën në tasin me karkaleca dhe përzijini mirë që të kombinohen.
Sallata është gati dhe mund ta shërbeni me pak më shuëm majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment