Sugjerojmë:

Sallatë verore me karkaleca dhe majonezë

Ingredientët

  • ¼ filxhan majonezë
  • 2 degë selino, të prera hollë
  • 3 lugë majdanoz të freskët
  • Kripë dhe piper
  • 1 1/2 lime
  • 300 gr karkaleca të mëdha, të qëruara dhe të deveined
  • 1 lugë gjelle vaj vegjetal
  • 2 avokado
  • 8 gota sallatë jeshile
  • 1 rrepë të vogël të prerë hollë

Udhëzimet

1

Ngrohni një tigan ose skarë në nxehtësi mesatare.

2

Kombinoni majonezën, gjethet e selinosë, 2 lugë majdanoz, 1 lugë gjelle ujë, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper në një tas të madh.

3

Grini 1 lime dhe shtrydhini lëngun sipër salcës.

4

Hidhni karkalecat me vajin e perimeve, 1/4 lugë çaji kripë dhe piper në një tas.

5

Rregulloni karkalecat në skarë dhe gatuajini deri sa të bëhen rozë, rreth 2 minuta për sëcilën anë.

6

Transferojini në tasin me salcën e përgatitur dhe shtrydhni lëngun e mbetur nga 1/2 lime.

7

Shtoni selinon, avokadon, përzierjen e sallatës dhe rrepën në tasin me karkaleca dhe përzijini mirë që të kombinohen.

8

Sallata është gati dhe mund ta shërbeni me pak më shuëm majdanoz.

Lini një koment