Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Përbërësit:
200 gram pomodorini
150 gram misra të gatshëm
150 gram mozarela
2 qepë të njoma të grira imët
3 lugë gjelle uthull të bardhë
Kripë, piper të zi
Vaj ulliri
1 tufë borzilok të freskët
Përgatitja:
Në një tas përzieni uthullën, kripën dhe piperin. Shtoni edhe vajin e ullirit.
Prisni pomodorinit përgjysmë dhe i kaloni në një enë.
Shtoni misrat, mozarelën, borzilokun dhe në fund salcën që përgatitët më parë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment