Një pjatë klasike e stinës së nxehtë. Një pjatë e parë e mirë edhe nëse përgatitet një ditë më parë. Sallata verore me pasta të ftohta është e shijshme, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe e shëndetshme nga ana nutricionale. Shkon me birrë të freskët dhe një sallatë frutash me akullore.
Përbërësit për 4 persona:
320 gr makarona pene
2 qepë të njoma
4 fileto açuge
30 gr ullinj të zinj të pjekur në furrë
pak borzilok
pak kripë
500 gr speca
1 thelpi hudhër
20 gr kaperi
pak majdanoz
vaj ulliri ekstra i virgjër
piper
Përgatitja:
Piqni specat në furrë në temperaturën 180 gradë për 15 minuta. Pastaj vendosini në një qese letre (si ato të bukës) për 10 minuta. Hiquni lëkurën, bishtat e farat dhe më pas pritini në shirita. Pastaj skuqini në lugë vaj ulliri dhe 1 thelpi hudhër të cilin e keni shtypur. Shtoni dy qepët e prera në feta dhe gatuajini për disa minuta. Shtoni pak kripë e piper.
Zjeni makaronat. Vendosini perimet në një enë qelqi dhe pasi të hiqni hudhrën, shtoni kaperit, ullinjtë e zi të pjekur në furrë e të prerë përgjysmë, 4 filetot e açugeve të prera në copa. Spërkatini me majdanoz dhe borzilok të grirë dhe përziejini mirë.
Kulloni makaronat dhe ftohini në ujë të bollshëm, shtoni përgatitjen e perimeve, përziejini dhe shtojuni pak vaj ulliri.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment