3 patate të vogla (1 të bardhë,1 të kuqe dhe 1 vjollcë)
8 gota ujë
Salca:
½ filxhan vaj ulliri ekstra-virgjër
¼ filxhan uthull vere të kuqe
1 lugë mustardë
6 thelpinj hudhër
1 ½ lugë çaji kripë
½ lugë çaji piper i zi i bluar
10 qepë të njoma, të prera hollë
½ filxhan gjethe majdanozi të freskët
1 lugë gjelle gjethe të freskëta trumze të copëtuara
4 gota rukola
Në një tenxhere vendosni patatet dhe ujin të ziejnë.
Mbulojini dhe lërini deri në vlim 9 -11 minuta ose derisa patatet të zbuten kur shpohen me thikë. Kullojini patatet dhe lërini të ftohen rreth 10 minuta.
Ndërkohë, në një enë të madhe, rrihni vajin, uthullën, mustardën, hudhrën, kripën dhe piperin derisa të kombinohen. Shtoni sipër qepë, majdanoz dhe trumzë.
Pritini patatet në copa të vogla dhe shtoni pak uthull në tas.
Përhapni rukolën në pjatë të madhe dhe hidhni përzierjen e patateve mbi rukolan.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento