3 patate të vogla (1 të bardhë,1 të kuqe dhe 1 vjollcë)
8 gota ujë
Salca:
½ filxhan vaj ulliri ekstra-virgjër
¼ filxhan uthull vere të kuqe
1 lugë mustardë
6 thelpinj hudhër
1 ½ lugë çaji kripë
½ lugë çaji piper i zi i bluar
10 qepë të njoma, të prera hollë
½ filxhan gjethe majdanozi të freskët
1 lugë gjelle gjethe të freskëta trumze të copëtuara
4 gota rukola
Në një tenxhere vendosni patatet dhe ujin të ziejnë.
Mbulojini dhe lërini deri në vlim 9 -11 minuta ose derisa patatet të zbuten kur shpohen me thikë. Kullojini patatet dhe lërini të ftohen rreth 10 minuta.
Ndërkohë, në një enë të madhe, rrihni vajin, uthullën, mustardën, hudhrën, kripën dhe piperin derisa të kombinohen. Shtoni sipër qepë, majdanoz dhe trumzë.
Pritini patatet në copa të vogla dhe shtoni pak uthull në tas.
Përhapni rukolën në pjatë të madhe dhe hidhni përzierjen e patateve mbi rukolan.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento