Sallatë me salmon dhe avokado për një vakt të shëndetshëm
Salca kremoze:
Majonezë 1/3 filxhan
2 lugë vaj avokado
1 lugë uthull molle
1 lugë gjelle mustardë
2 thelpi hudhër, të grirë
2 lugë kopër të freskët të copëtuar
Kripë dhe piper për shije
Sallatë:
Një dorë spinaq të larë dhe të tharë
1 lugë salmon të gatuar, të skuqur
1 avokado, e copëtuar ose e prerë në feta
4 rrepka të vogla, të prera në feta
2 feta të hollë qepë të kuqe të ndara në unaza
1.Përgatisni salcën: 2.Vendosni të gjithë përbërësit në një kavanoz dhe shkundini fort për tu kombinuar. 3.Për sallatën: 4.Vendosni spinaqin në një pjatë të madhe shërbyese. 5.Rregulloni salmonin, avokadon, rrepkën në feta dhe unazat e qepëve. 6.Mund të organizoni edhe sallata individuale në pjata të ndara. 7.Sipër hidhni të gjithë salcën e përgatitur dhe shërbejeni.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment