Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kjo sallatë greke me patate është e marinuar me salcën e famshme greke: xaxiki. Plus që përdoret kosi, në vend të majonezës çka e bën një alternativë më të shëndetshme sesa versioni klasik i sallatës me patate.
Lani patatet dhe i vendosni të ziejnë për 8-10 minuta.
Pas kësaj i thani patatet, i prisni në kubikë të vegjël, i shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine. Futini në ngrirje për 10-15 minuta.
Qëroni kastravecin dhe e kaloni në një tas, shtoni kosin, majonezën, borzilokun, lëngun e limonit, hudhrën, kripën, piperin dhe e trazoni mirë.
Në një tas bashkoni patatet, qepën e grirë imët, salcën që përgatitët më parë.
Shtoni lëkurën e limonit dhe i përzieni mirë. Sallata është gati për t’u shijuar!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment