Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Lakra kushton pak dhe me të mund të realizoni pafund sallata të shpejta e të larmishme!
Pastroni mirë lakrën me dorë dhe i hiqni gjethet e para.
E prisni sa më imët me ndihmën e një thike dhe e kaloni në një tas të madh.
Sipër i shtoni kripën dhe filloni e shtypni lakrën me dorë.
Tani i shtoni lëngun e portokallit, majdanozin e copëtuar imët, 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe mustardën.
I përzieni mirë të gjitha bashkë dhe sallata është gati. Ju bëftë mirë!
Sipas dëshirës, sallatës mund t'i shtoni edhe arra ose bajame të thërrmuara. Për dekor mund t'i vendosni disa feta portokalli.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment