Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim në një tenxhere me ujë vendosni për të zierë kungujt. 10 minuta mjaftojnë, pasi kungulli nuk duhet të zbutet shumë.
2.Prisni dhe qëroni hudhrat. I shtypni në një enë dhe i shtoni vaj ulliri.
3.Shtoni lëngun e limonit dhe kripën. Trazojeni mirë për të krijuar një salcë marinuese për kungujt.
4.Merrni një tas të madh, shtoni në të kungujt e prera në feta të holla.
5.Tani i shtoni sipër salcën që përgatitët dhe i përzieni mirë.
6.Sallata është gati, ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment