Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Fillimisht vendosim fasulet të ziejnë mirë. Presim më pas të gjitha perimet në kubikë të vegjël.
I bashkojmë në një tas perimet me fasulet dhe me misrat e zierë.
Në një enë të vogël hedhim mustardën, uthullën, vajin e ullirit, kripë, piper dhe rigon.
E trazojmë mirë salcën sa të bëhet kremoze dhe e shtojmë tek sallata.
E mbulojmë tasin me një qese kuzhine dhe e lemë në frigorifer në mënyrë që sallata të marinohet sa më mirë.
Receta marrë nga balkanweb.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment