Sallatë me avokado dhe karkaleca, sallata e ëndrrave!
600 gram karkaleca të qëruar
1 lugë gjelle vaj ulliri
2 avokado të prera në feta-feta
Kripë, piper
½ qepë e kuqe e prerë në rrathë
½ lakër e grirë imët
Për salcën:
3 lugë gjelle vaj ulliri
3 lugë gjelle lëng limoni
¼ lugë çaji fara kumini
¼ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji me piper të zi
1.Përbërësit e salcës i përzieni bashkë në një tas dhe i lini mënjanë.
2.Zieni karkalecat për 5 minuta në një tenxhere.
3.Në një tas të madh bashkoni lakrën, avokadon dhe qepën. Shtoni pak kripë, piper dhe vajin e ullirit.
4.I përzieni mirë.
5.Shtoni karkalecat dhe në fund shtoni salcën.
6.I përzieni të gjitha bashkë dhe sallata është gati për t’u shijuar!
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment