Sugjerojmë:

Sallatë me avokado dhe karkaleca, sallata e ëndrrave!

600 gram karkaleca të qëruar
1 lugë gjelle vaj ulliri
2 avokado të prera në feta-feta
Kripë, piper
½ qepë e kuqe e prerë në rrathë
½ lakër e grirë imët
Për salcën:
3 lugë gjelle vaj ulliri
3 lugë gjelle lëng limoni
¼ lugë çaji fara kumini
¼ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji me piper të zi

1.Përbërësit e salcës i përzieni bashkë në një tas dhe i lini mënjanë.
2.Zieni karkalecat për 5 minuta në një tenxhere.
3.Në një tas të madh bashkoni lakrën, avokadon dhe qepën. Shtoni pak kripë, piper dhe vajin e ullirit.
4.I përzieni mirë.
5.Shtoni karkalecat dhe në fund shtoni salcën.
6.I përzieni të gjitha bashkë dhe sallata është gati për t’u shijuar!

Lini një koment