Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në fillim zieni makaronat me metodën e zakonshme me ujë e kripë.
Pasi të kenë zierë i kaloni në një tas të madh. I shtoni vaj ulliri, lëngun e limonit dhe piper.
I përzieni mirë dhe i grini sipër borzilokun (imët).
Në fund i shtoni ullinjtë dhe pomodorinit e prerë përgjysmë.
I përzieni mirë dhe nëse dëshironi e lini për disa minuta në frigorifer që të ftohet disi.
Pas kësaj sallata me makarona është gati. Ju bëftë mirë!
Shënim: Nëse dëshironi për më shumë shije, mund t'i shtoni sallatës, 2 thelpi hudhra.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment