Yummy! Tortë me çokollatë
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
E konsideruar tashmë një pjatë klasike e kuzhinës italiane, sallata kapreze është një pjatë e ftohtë vegjetariane, e thjeshtë por e shijshme, e përshtatshme edhe për ditët e nxehta të verës kur nuk dëshironi të ndizni sobën e të gatuani. Është një pjatë tipike mesdhetare, me përbërës sa antikë aq edhe modernë (domate, vaj ulliri, hudhra, spec djegës, borzilok, etj). Për ta përgatitur mund të përdorni mozzarella lope ose fiordilatte.
Prisni djathin mozzarella në feta ose në kubikë dhe vendosini në një plan pune ose kullonjëse makaronash për 15 minuta në mënyrë që të kullojnë lëngun.
Lani domatet e freskëta, thajini, pritini në feta ose në copa. Vendosini domatet dhe mozzarellën në një pjatë duke i alternuar në shtresa.
Hidhini sallatës kapreze 4 lugë vaj ulliri e.v, disa gjethe borziloku të lara e të thara dhe aromatizojeni me rigon, shtojini kripë e pak piper.
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
Së pari, përgatisim salcën Cezar duke përzier majonezën, lëngun e limonit, hudhrën e shtypur, mustardën, kripën dhe piperin në një enë të vogël. Në një tas të madh, përziejmë gjethet e prera të sallatës me gjoksin e pjekur të...
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment