Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
E konsideruar tashmë një pjatë klasike e kuzhinës italiane, sallata kapreze është një pjatë e ftohtë vegjetariane, e thjeshtë por e shijshme, e përshtatshme edhe për ditët e nxehta të verës kur nuk dëshironi të ndizni sobën e të gatuani. Është një pjatë tipike mesdhetare, me përbërës sa antikë aq edhe modernë (domate, vaj ulliri, hudhra, spec djegës, borzilok, etj). Për ta përgatitur mund të përdorni mozzarella lope ose fiordilatte.
Prisni djathin mozzarella në feta ose në kubikë dhe vendosini në një plan pune ose kullonjëse makaronash për 15 minuta në mënyrë që të kullojnë lëngun.
Lani domatet e freskëta, thajini, pritini në feta ose në copa. Vendosini domatet dhe mozzarellën në një pjatë duke i alternuar në shtresa.
Hidhini sallatës kapreze 4 lugë vaj ulliri e.v, disa gjethe borziloku të lara e të thara dhe aromatizojeni me rigon, shtojini kripë e pak piper.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment