Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
E konsideruar tashmë një pjatë klasike e kuzhinës italiane, sallata kapreze është një pjatë e ftohtë vegjetariane, e thjeshtë por e shijshme, e përshtatshme edhe për ditët e nxehta të verës kur nuk dëshironi të ndizni sobën e të gatuani. Është një pjatë tipike mesdhetare, me përbërës sa antikë aq edhe modernë (domate, vaj ulliri, hudhra, spec djegës, borzilok, etj). Për ta përgatitur mund të përdorni mozzarella lope ose fiordilatte.
Prisni djathin mozzarella në feta ose në kubikë dhe vendosini në një plan pune ose kullonjëse makaronash për 15 minuta në mënyrë që të kullojnë lëngun.
Lani domatet e freskëta, thajini, pritini në feta ose në copa. Vendosini domatet dhe mozzarellën në një pjatë duke i alternuar në shtresa.
Hidhini sallatës kapreze 4 lugë vaj ulliri e.v, disa gjethe borziloku të lara e të thara dhe aromatizojeni me rigon, shtojini kripë e pak piper.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment