Sallatë kapreze

Sallatë kapreze

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 0 minuta

E konsideruar tashmë një pjatë klasike e kuzhinës italiane, sallata kapreze është një pjatë e ftohtë vegjetariane, e thjeshtë por e shijshme, e përshtatshme edhe për ditët e nxehta të verës kur nuk dëshironi të ndizni sobën e të gatuani. Është një pjatë tipike mesdhetare, me përbërës sa antikë aq edhe modernë (domate, vaj ulliri, hudhra, spec djegës, borzilok, etj). Për ta përgatitur mund të përdorni mozzarella lope ose fiordilatte.

Ingredientët

  • 500 gr domate
  • 400 gr mozzarella
  • 4 lugë vaj ulliri e.v
  • 1 tufëz borzilok
  • Pak rigon i thatë
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Prisni djathin mozzarella në feta ose në kubikë dhe vendosini në një plan pune ose kullonjëse makaronash për 15 minuta në mënyrë që të kullojnë lëngun.

2

Lani domatet e freskëta, thajini, pritini në feta ose në copa. Vendosini domatet dhe mozzarellën në një pjatë duke i alternuar në shtresa.

3

Hidhini sallatës kapreze 4 lugë vaj ulliri e.v, disa gjethe borziloku të lara e të thara dhe aromatizojeni me rigon, shtojini kripë e pak piper.

Lini një koment