Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Vendosni patatet në një tenxhere dhe mbushini me ujë të mjaftueshëm për ti mbuluar.
Lërini të gatuhen për rreth 10 minuta.
Lërini të thahen dhe vendosini mënjanë të ftohen.
Vendoseni proshutën në një tigan të madh të thellë mbi nxehtësinë mesatare.
Lereni të piqet dhe hiqeni nga tigani.
Shtoni qepët në yndyrën e proshutës dhe gatuajini mbi ngrohje mesatare deri sa të marrin ngjyrë kafe.
Shtoni uthull, ujë, sheqer, kripë dhe piper në tigan.
Vërin të zihen pastaj shtoni patate dhe majdanoz.
Shkrijeni gjysmën e proshutës, nxeheni, pastaj transferojeni në një pjatë shërbyese.
Shkrini proshutën e mbetur dhe shërbejini të ngrohtë.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment