Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vendosni patatet në një tenxhere dhe mbushini me ujë të mjaftueshëm për ti mbuluar.
Lërini të gatuhen për rreth 10 minuta.
Lërini të thahen dhe vendosini mënjanë të ftohen.
Vendoseni proshutën në një tigan të madh të thellë mbi nxehtësinë mesatare.
Lereni të piqet dhe hiqeni nga tigani.
Shtoni qepët në yndyrën e proshutës dhe gatuajini mbi ngrohje mesatare deri sa të marrin ngjyrë kafe.
Shtoni uthull, ujë, sheqer, kripë dhe piper në tigan.
Vërin të zihen pastaj shtoni patate dhe majdanoz.
Shkrijeni gjysmën e proshutës, nxeheni, pastaj transferojeni në një pjatë shërbyese.
Shkrini proshutën e mbetur dhe shërbejini të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment