Sallatë festive me couscous, fruta të thata dhe erëza

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
250 kcal për porcion
Couscous (200 g)
Ujë i nxehtë (200 ml)
Vaj ulliri (3 lugë gjelle)
Lëng limoni (nga 1 limon)
Rrush të thatë (50 g)
Kajsi të thata (50 g, të prera në copa të vogla)
Shegë (fara nga 1 shegë)
Bajame të pjekura dhe të prera (50 g)
Qepë e kuqe (1, e prerë hollë)
Majdanoz dhe nenexhik të freskët (nga 2 lugë gjelle secili, të grirë imët)
Kripë dhe piper sipas shijes

  1. Përgatitja e couscous-it
    Vendosim couscous-in në një tas dhe e mbulojmë me ujin e nxehtë. Shtojmë një lugë gjelle vaj ulliri, pak kripë dhe e mbulojmë me një pjatë ose kapak. E lëmë të qëndrojë për 5-7 minuta, pastaj e trazojmë me një pirun për ta ndarë kokërr më kokërr.
  2. Përzierja e përbërësve
    Shtojmë te couscous-i rrushin e thatë, kajsitë, shegën, bajamet, dhe qepën e kuqe. Përziejmë me kujdes për të ruajtur strukturën e përbërësve.
  3. Shtimi i salcës dhe erëzave
    Në një tas të vogël, përziejmë vajin e ullirit të mbetur, lëngun e limonit, majdanozin, nenexhikun, kripën dhe piperin. E hedhim mbi sallatën dhe e përziejmë mirë.
  4. Ftohja dhe servirja
    E vendosim në frigorifer për 15-20 minuta që shijet të bashkohen. E shërbejmë të ftohtë ose me temperaturë ambienti.

    Shoqërohet me: Mish pule të pjekur ose fileto peshku.

Komento