Yummy! Tortë me çokollatë
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
1.Vendosim në zjarr dy tenxhere ujë për të valuar. Tek tenxherja e parë shtojmë pak kripë dhe vendosim orizin për të zierë 14-15 minuta.
2.Pasi të kalojë kjo kohë e kalojmë menjëherë në shpëlarje me ujë të ftohtë.
3.Ndërkohë që zien orizi presim karotat dhe kungujt në kubikë të vegjël.
4.I vendosim në tenxheren e dytë fillimisht karotat dhe pas 2 minutave shtojmë bizelet, më pas kungujt.
5.I lëmë të ziejnë 4 minuta, më pas perimet i shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe i kullojmë.
6.Presim domatet në katërsh ose kubikë nëse janë të mëdha, ullinjtë i presim në unaza.
7.Në një tas të madh bashkojmë orizin me perimet e ziera. Shtojmë misrat, ullinjtë, domatet dhe i trazojmë të gjitha së bashku.
8.Shtojmë pak kripë dhe piper të zi, pak vaj ulliri, uthull dhe 1 lugë gjelle lëng limoni.
9.Vazhdojmë i përziejmë duke shtuar dhe pak borzilok të copëtuar.
10.E lëmë 10-15 minuta të marinohet dhe e shërbejmë të ftohtë. Shijojeni!
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
Së pari, përgatisim salcën Cezar duke përzier majonezën, lëngun e limonit, hudhrën e shtypur, mustardën, kripën dhe piperin në një enë të vogël. Në një tas të madh, përziejmë gjethet e prera të sallatës me gjoksin e pjekur të...
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment