Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
1.Vendosim në zjarr dy tenxhere ujë për të valuar. Tek tenxherja e parë shtojmë pak kripë dhe vendosim orizin për të zierë 14-15 minuta.
2.Pasi të kalojë kjo kohë e kalojmë menjëherë në shpëlarje me ujë të ftohtë.
3.Ndërkohë që zien orizi presim karotat dhe kungujt në kubikë të vegjël.
4.I vendosim në tenxheren e dytë fillimisht karotat dhe pas 2 minutave shtojmë bizelet, më pas kungujt.
5.I lëmë të ziejnë 4 minuta, më pas perimet i shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe i kullojmë.
6.Presim domatet në katërsh ose kubikë nëse janë të mëdha, ullinjtë i presim në unaza.
7.Në një tas të madh bashkojmë orizin me perimet e ziera. Shtojmë misrat, ullinjtë, domatet dhe i trazojmë të gjitha së bashku.
8.Shtojmë pak kripë dhe piper të zi, pak vaj ulliri, uthull dhe 1 lugë gjelle lëng limoni.
9.Vazhdojmë i përziejmë duke shtuar dhe pak borzilok të copëtuar.
10.E lëmë 10-15 minuta të marinohet dhe e shërbejmë të ftohtë. Shijojeni!
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment