Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Vendosim në zjarr dy tenxhere ujë për të valuar. Tek tenxherja e parë shtojmë pak kripë dhe vendosim orizin për të zierë 14-15 minuta.
2.Pasi të kalojë kjo kohë e kalojmë menjëherë në shpëlarje me ujë të ftohtë.
3.Ndërkohë që zien orizi presim karotat dhe kungujt në kubikë të vegjël.
4.I vendosim në tenxheren e dytë fillimisht karotat dhe pas 2 minutave shtojmë bizelet, më pas kungujt.
5.I lëmë të ziejnë 4 minuta, më pas perimet i shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe i kullojmë.
6.Presim domatet në katërsh ose kubikë nëse janë të mëdha, ullinjtë i presim në unaza.
7.Në një tas të madh bashkojmë orizin me perimet e ziera. Shtojmë misrat, ullinjtë, domatet dhe i trazojmë të gjitha së bashku.
8.Shtojmë pak kripë dhe piper të zi, pak vaj ulliri, uthull dhe 1 lugë gjelle lëng limoni.
9.Vazhdojmë i përziejmë duke shtuar dhe pak borzilok të copëtuar.
10.E lëmë 10-15 minuta të marinohet dhe e shërbejmë të ftohtë. Shijojeni!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment