Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Qëroni patëllxhanët, i prisni feta-feta dhe i fusni në një tas me ujë dhe kripë. Kullojini dhe thajini me një letër kuzhine.
Piqni patëllxhanët në skarë. Ndërkohë në një enë bashkoni hudhrat, uthullën, kripën, vajin e ullirit, koperin dhe majdanozin e grirë imët.
Merrni një enë të madhe dhe shtoni patëllxhanët. I shtoni sipër salcën marinuese që përgatitët dhe i përzieni patëllxhanët.
Në fund i shtoni arrat e grira imët. E lini pak minuta në frigorifer dhe pas kësaj sallata është gati për t'u ngrënë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment