Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ziejmë orizin në ujë të bollshëm me kripë për sa minuta shkruhet në etiketë.
Lajmë dhe presim në kubikë të vegjël karrotat dhe kungullin.
Në një tenxhere me ujë të valuar, ziejmë fillimisht karotat, bizelet, kungujt, për 5-8 minuta.
Më pas presim domatet dhe ullinjtë. Pasi orizi të ketë zier e kullojmë dhe e shpëlajmë me ujë të ftohtë që të ndërpresim zbutjen e tij.
Gjithashtu dhe perimet e ziera i shpëlajmë me ujë të ftohtë.
Vendosim orizin në një tas të madh. I përziejmë së bashku me perimet e tjera.
I shtoni uthullën, vaj ulliri, kripë, piper dhe borzilokun e copëtuar. I përzieni të gjitha bashkë dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment