Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Presim patëllxhanët përgjysëm dhe i spërkasim me kripë. I lëmë për një orë në një kulluese, me qëllim që t’u ikë hidhësira.
Më pas i shpëlajmë nga kripa.
I vendosim për t’i pjekur në një tavë, në furrën e nxehur në 220 gradë, për 30 – 40 minuta.
I zhveshim nga tuli me anë të një luge çaji dhe tulin e shtypim në përzierësin elektrik bashkë më hudhrat, piperin, uthullën dhe lëngun e limonit.
I shtypim (ose përziejmë) derisa të krijohet një lloj salce e njëtrajtshme.
Spërkasim me vajin e ullirit dhe majdanozin dhe salca është gati. Shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment