100 ml lëng mishi (ose leng i pregatitur nga koncentrate viçi)
4 lugë vaj ulliri
Kripë dhe piper
Vendosni fetat e holla të pançetës njëra pas tjetrës duke i mbivendosur lehtësisht.
Siper tyre vendosni fileton e mishit të derrit pasi ta keni kspërkatur me kripë dhe piper dhe rrotullojeni që ta bëni role.
Lidheni rolenë me spango kuzhine dhe vendoseni në tavë bashkë me erëzat, 2 lugë vaj ulliri, hudhren e prerë hollë dhe qepën në feta të holla.
Shtoni verën e bardhë dhe futini në furrë që e keni ngrohur më parë në 220°C për rreth 20 minuta.
Mbulojeni tavën me letër alumini, ulni temperaturën e furrës në 180°C dhe piqeni për 1 orë duke shtuar pak lëng mishi nëse tava thahet shumë.
Rreth gjysmë ore përpara përfundimit të gatimit të rostos, shtroni me letër furre një tavë pak më të vogël, dhe vendosni për t’u pjekur patatet e qëruara dhe të prera në kubikë.
Spërkatini me 2 lugë vaj ulliri, pak kripë dhe rozmarinë për ti dhënë aromë.
Heqini patatet nga furra dhe lerini menjanë.
Hiqni edhe letren e aluminit nga tava e rostos dhe piqeni edhe për 10 minuta të tjera derisa të marrë ngjyrë të artë në sipërfaqe.
Pasi ta nxirrrni nga furra lëreni roston të pushojë për rreth 15 minuta përpara se ta presni në feta dhe ta shoqeroni me patatet e furrës.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment