Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere hedhim vajin dhe kaurdisim lehtë qepën, më pas shtojmë orizin dhe vazhdojmë kaurdisjen për pak minuta.
2.E shuajmë orizin me pak verë të bardhë dhe sapo të avullojë alkooli shtojmë lëngun e shegës dhe lëngun e perimeve në mënyrë graduale duke e përzierë.
3.E lemë orizin të ziejë për 15 minuta dhe në fund shtojmë 1 lugë gjalpë dhe djathin parmixhano.
4.E përziejmë sa të bëhet kremoze dhe e servirim menjëherë të ngrohtë duke i shtuar sipër kokrra shege dhe majdanoz të freskët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment