Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Në një tigan me vaj ulliri dhe gjalpë skuqni për disa minuta sallamin e prerë në kubik të vegjël.
Shtoni më pas rizoton, e përzieni për disa sekonda, shtoni ujin dhe e lini në zjarr derisa rizotoja ta pijë ujin tërësisht.
Nga fundi i shtoni bajamet e thërrmuara dhe fiqtë.
E lini edhe për disa minuta në zjarr. Duke i trazuar vazhdimisht shtoni borzilokun.
Rizotoja është gati për t'u shijuar. Servireni me djathë kaçkavall sipër.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment