Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Si fillim do të prisni kungulleshkat në kubikë të vegjël dhe i skuqni me pak vaj në një tigan.
Në një tenxhere shtoni dy lugë gjelle vaj, hudhrën, qepën dhe në fund orizin. Shtoni 2 gota lëng perimesh.
E lini orizin të ziejë për disa minuta, Sapo ta thithë ujin, shtojini edhe një gotë tjetër.
Shtoni karkalecat e pastruar mirë, kungujt, kripën, piperin dhe majdanozin. Në fund edhe një lugë gjelle vaj ulliri.
E lini rizoton edhe për 10 minuta të tjera në zjarr. Pas kësaj e shërbeni të ngrohtë dhe është koha për ta ngrënë. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment