Rizoto me kërpudha dhe spinaq

Ingredientët

  • 1 lugë çaji vaj ulliri
  • 25 gr gjalpë
  • 1 qepë
  • 140 gr kërpudha
  • 1 karafil hudhër
  • 140 gr oriz
  • Verë e bardhë e thatë 150 ml
  • 4 domate të thara
  • 500 ml lëng perimesh
  • 2 lugë çaji majdanoz të copëtuar të freskët
  • 25 gr djathë parmixhano
  • 100 gr spinaq të freskët
  • Bukë e ngrohtë dhe sallatë jeshile

Udhëzimet

1

Ngroheni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh të thellë.

2

Shtoni qepën dhe gatuajeni butësisht për 5 minuta derisa të zbutet.

3

Shtoni kërpudhat dhe hudhrën dhe gatuajeni butësisht për 2-3 minuta.

4

Shtoni orizin dhe mbulojeni me përzierjen e qepëve dhe kërpudha.

5

Hidhni pak verë dhe gatuajeni mbi një nxehtësi mesatare për rreth 3 minuta, duke e nxitur herë pas here.

6

Ulni nxehtësinë dhe shtoni domatet dhe 125 ml të stokut dhe gatuajeni për rreth 5 minuta derisa lëngu të absorbohet.

7

Shtoni sërish 125 ml lëng dhe vazhdoni të gatuani derisa të thithet.

8

Përsëriteni me lëngun e mbetur derisa të gjithë të absorbohen dhe orizi të zbutet.

9

Shtoni pak majdanoz dhe gjysmen e djathit parmixhano.

10

Marinojeni për shije.

11

Hidhni dhe spinaq mbi rizoto.

12

Mbulojeni dhe gatuajeni butësisht për 4-5 minuta derisa spinaqi të zbutet komplet.

13

Shërbejeni menjëherë me parmixhanon e mbetur.

Lini një koment